• WHEY proteinas (sausainių skonio) 1 kg

Prekės kodas: 4779044260119

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

Sausainių skonio pieno išrūgų proteinas, gaminamas iš 100% aukščiausios rūšies išrūgų koncentrato, kuris sudaro ne mažiau kaip 80% vienos porcijos, taip pat yra praturtintas didesniu kiekiu baltymų. Sudėtyje yra ypač daug gyvybiškai būtinų aminorūgščių (EAA). Pieno išrūgos priskiriamos aukščiausią biologinę vertę turintiems baltymams.

Kiekis - 1 kg

 

€21.99

Dauguma sportuojančių žmonių tikriausiai žino, kad baltyminės išrūgos yra labai vertingos. Mokslininkai nustatė, kad išrūgų baltymai geriau skatina baltymų sintezę – procesą, dėl kurio padidėja raumenų apimtys.

WHEY - išrūgų baltymų proteinas, gaunamas iš pieno. Piene yra dvejopų baltymų: kazeino ir išrūgų. Kazeinas sudaro apie 80% pieno baltymų, išrūgos – likusius 20%. Kazeino baltymas vandenyje netirpus, kitaip nei išrūgų baltymas (prisiminkime susidarantį skystį ant indelyje supilto jogurto paviršiaus – tai išrūgos). Dėl itin gero tirpumo išrūgos lengvai įmaišomos į daugumą skysčių, todėl išrūgų baltymai yra žymiai lengviau ir greičiau pasisavinami nei kiti baltymai. Taip pat išrūgų baltymai turi itin didelę biologinę vertę – didelė pasisavinta jų dalis pasilieka organizme. Naujų tyrimų duomenys rodo, kad išrūgų baltymai naudingi ne tik siekiant sportinių rezultatų, bet ir padeda sumažinti tam tikrų vėžio formų atsiradimo riziką, sureguliuoti kraujo spaudimą, sustiprinti imuninę sistemą.

WHEY pieno išrūgų proteinas (nesvarbu ar tai koncentrato, izoliato arba kartais net hidrolizato forma) yra naudojamas kaip baltyminis sportuojančių žmonių maisto papildas, t.y., išrūgų baltymai naudojami prisotinti skeletines raumenų ląsteles amino rūgštimis, kurios yra reikalingos raumenims augti (atsistatant po treniruočių arba miego metu) ir apsaugoti nuo baltymų katabolizmo proceso (organizme vykstančios medžiagų apykaitos reakcijos, kurios metu, panaudojant deguonį, angliavandeniai, riebalai ir baltymai yra suskaidomi į mažesnes molekules, skirtas kaupti arba panaudoti organizmo reikmėms). 

WHEY proteine ypač gausu esminių amino rūgščių (EAA) - leucino, izoleucino, valino, histidino, lizino, metionino, fenilalanino, treonino, triptofano - tai veiksmingiausias amino rūgščių kompleksas, kuris ypač skatina baltymų sintezę, raumens augimą ir atsigavimą po fizinio krūvio. Leucinas, izoleucinas, valinas (BCAA) - šakotosios grandinės amino rūgštys, priskiriamos esminių amino rūgščių grupei, kurių organizmas pats nepasigamina.

Gaminant šį proteiną kaip saldiklis naudojama sukralozė. Sukralozė yra malonaus skonio, saldus, gerai tirpstantis vandenyje, nesuyrantis kaitinant (verdant, pasterizuojant ar sterilizuojant aukšta temperatūra) dirbtinis saldiklis.

Sukralozė yra 600 kartų saldesnė už cukrų, du kartus už sachariną bei tris - už aspartamą, tačiau neturi nė vienos kalorijos, o gėrimuose suteikia saldumo, taip pagerindama jų skonį. Maždaug 85% suvartotos sukralozės organizmas neįsisavina, o įsisavinta dalis pašalinama iš organizmo paros bėgyje. Dėl šios savybės, taip pat dėl to, jog saldiklis nepatenka į placentą ir motinos pieną, nesukelia insulino išsiskyrimo, sukralozė leidžiama vartoti nėščiosioms, vaikams bei diabetikams.

Sukralozė yra vienas populiariausių saldiklių, naudojamų sportinių papildų industrijoje, tačiau ji puikiai tinka dėti vietoje cukraus ir į kavą ar arbatą.

Rekomenduojame

WHEY proteinas puikiai tiks visiems atletams ir sportuojantiems žmonėms. Didelis WHEY proteino suvartojimas prisideda prie liesos raumeninės masės augimo ir raumenų atsistatymo. Išrūgų proteinas greitai pasisavinamas, todėl būtų idealu, jeigu jį vartotumėte po treniruotės, tačiau jeigu neturite tokios galimybės, vartokite prieš treniruotę (likus 30 min.) arba bet kuriuo paros metu, kad padidintumėte suvartojamų baltymų kiekį. Šis produktas turėtų būti derinamas su aktyviu gyvenimo būdu bei subalansuota mityba. Tinka vegetarams.

Energetinė ir maistinė vertė (100 g)
Energetinė vertė: 1382 kJ/ 330 kal
Riebalai: 7,8 g
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 4,8 g
Angliavandeniai: 1,1 g
Iš kurių cukrų: 0,8 g
Baltymai: 78 g
Druska (tik natūraliai esanti žaliavose): < 0,1 g
Sudedamosios dalys: pieno išrūgų baltymų koncentratas > 80 %, kvapiosios medžiagos, saldiklis (sakralozė).
Vartojimas: 30 g miltelių sumaišykite su 250 - 300 ml vendens arba pieno ir gerai išplakite.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje vėsioje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių.
Gamintojas: UAB "Sveikos gyvensenos institutas", V.grybo g. 7, LT-10313, Vilnius, Lietuva
Rašyk
Skambink